Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Yapılır, Nasıl Çalışır?

5fd1f2d25542810478264821.jpg

Yerden ısıtma sistemi günümüzde lüks ve pahalı sitelerde kullanılır. Eski binalarda bu özelliği bulamayız. Ancak ev sahibi evi uygun ise sonradan yapabilmektedir.

Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Yapılır?

Yeni yapılacak olan bir kurumda yerden ısıtma sisteminin tasarımı birkaç ana adımı olan süreç vardır.
Her oda veya bölge için gereken oluşabilecek ısı kayıplarını engellemeye bakılır. Ve ısı miktarını hesaplanmalıdır. Ardından su akış sıcaklığını ve boru aralığını belirlenir. Manifold konumunu bulunur ve gerekli devre sayısı hesaplanır. Boru düzenini planlanması sonraki aşamadır. En son yerden ısıtma sisteminin kapasitesinin hesaplanır ve kurulumu bu şekilde yapılır.

Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

Yerden ısıtma, bitmiş zeminin altındaki bir boru devresi aracılığıyla daha düşük bir sıcak su sıcaklığı dağıtarak çalışır. Tesis genelinde veya ayrı bölgelerde tutarlı bir sıcaklık sağlamak için ısı, akıllı termostatlar tarafından izlenir ve kontrol edilir. Kombine, yoğuşmalı kazanları, ısı pompaları ve sobalar gibi yerden ısıtma için herhangi bir ısı kaynağı kullanılabilir. Bunlardan aldıkları güç ile çalışır. Ekonomik bir ısıtma yöntemi olarak ülkemizde son zamanlarda sıkça tercih edilmeye başlamıştır.

Yerden Isıtma Sistemi Neden Yapılır?

Yerden ısıtma, herhangi bir ısıtma sisteminin en konforlu, eşit sıcaklığını sağlar. Çalıştırması ekonomiktir ve neredeyse hiç bakım gerektirmez. Yerden ısıtma yaptıranlar faturalarına olumlu yansımasını hemen görebilirler. Yerden ısıtma, esas olarak en konforlu ısıtma şekli olan radyan ısıyı kullanır. Tüm odaya eşit bir sıcaklık dağılımı sağlar. Bu da çok fazla tercih edilmesine neden olmaktadır.

Yerden Isıtma Ne Kadar Etkilidir?

Yerden ısıtma normalde etkilidir çünkü tüm zemini etkili bir şekilde bir radyatöre dönüştürür. Geniş yüzey alanı, odayı ısıtmak için yüksek bir sıcaklık olması gerekmediği anlamına gelir. Normal oda sıcaklığından yalnızca birkaç derece daha sıcaktır.
 
Üst Alt